Boedhistisch huwelijk in New Orleans

Wie had gedacht dat vier maand na die eerste koude dag in Gent, tijdens de verlovingsfoto’s van Arnaud en Doan, we in maart allemaal rond de lage tafels in Doan’s ouderlijk huis zouden zitten om haar samen met de liefde van haar leven in het huwelijk verenigd te zien worden door een Tibetaanse Monnik.
Het was een ontzettend grote eer toevertrouwd te worden om deze unieke ceremonie te documenteren. Het was mijn eerste Boeddhistische huwelijk en de kleuren, de rituelen en de intieme woonkamer met vrienden en familie waren een droom als fotograaf.

De publieke ceremonie en het feest vonden plaats in het fantastisch mooie Pitot House, een historische plantage woning. Kathryn Krueger vloog over van Dallas om het huwelijk en de fotosessie in de straten van New Orleans samen met mij te fotograferen.

Na onze eerste afspraak in Gent merkte ik snel dat Arnaud en Doan ontzettend fijne en avontuurlijke mensen zijn. Na hun huwelijk namen ze ons en hun vrienden, die van over de hele wereld waren overgevlogen (Australia, China, Belgium om er enkele op te noemen) mee naar Bourbon Street om te verzekeren dat we New Orleans ten volle zouden beleven. New Orleans stelde niet teleur :-). Er werd gedanst, shots gedronken, en geheel onverwacht - werd er op een rodeo stier gereden. Ik zal je niet vertellen wie van de fotografen de uitdaging is aan gegaan maar ik weet dat er 1 Belg een verschrikkelijk pijnlijke kont had tijdens de brunch de dag nadien.

Arnaud en Doan, jullie liefde voor elkaar en voor New Orleans is fantastisch. Deel uitmaken van jullie dag was meer dan ik had verwacht.